Jdi na obsah Jdi na menu

Psí IQ

Kapitola 1 – Nadání vašeho štěněte

  1. Umíš se podvolit a přijmout omezení?

Annii získala celkem 8 bodů – toto štěně se zdá být dobře socializované, protože akceptuje podřízenou pozici, znamená to pro něj pravidlo a nikoliv trest. Jakmile je znovu na nohou, ví, že se může chovat normálně k tomu, kdo jej omezil, a respektuje ho.

  1. Motivují tě pamlsky?

Annii získala celkem 3 body – toto štěně přitahuje jídlo a pochopilo, že nějaké schováváte. Jídlo tedy bude dobrým prostředkem k výuce, protože poslouží jako motivace a odměna.

 

  1. Papír a hadřík ……přines!

Annii získala 5 bodů – toto štěně je zaujato novinkou a snaží se naučit co nejvíce s novým neznámým předmětem, zdá se být dobře socializováno s člověkem, protože jeho přítomnost štěně nebrzdí v průzkumu, naopak se k němu může vrátit i s předmětem.

 

  1. Rachotící plechovka a deštník – bojíš se?

Annii získala 5 bodů – toto štěně vypadá dostatečně vyrovnaně.

 

Výsledek :

Štěně vykazuje velkou učenlivost, je dobře socializováno s člověkem, důvěřuje mu a nechá se snadno vést. Díky jeho schopnostem zkoumat a učit se navážete úzký vztah, který vám přinese zadostiučinění. Má všechny předpoklady být s vámi šťastné a stejně tak i vy s ním.

 

 Kapitola 4 – Paměť a schopnost se učit u vašeho psa

  1. Doprava a pak doleva – slalom

S Annii jsme tento úkol jeden den celkem neúspěšně trénovaly a následující den byla po opakování s chopná proběhnout slalom sama dvakrát  správně a získala – 2 body – Výborně, váš pes se učí rychle a dobře a je nepochybně motivován pamlskem.

 

Kapitola 5 – Schopnost řešení problémů a přebírání iniciativy vaším  psem

  1. Pěkně protivná přikrývka

        Annii se z přikrývky osvobodila okamžitě a bez problémů a získala celkem 3 body –     váš         pes se nebojí nových věcí a hledá a nalézá způsob , jak se dostat z omezení.

  1. Dobrota ve skrýši…..

       Annii se z podařilo získat pamlsek ukrytý pod miskou velice rychle a získala 3 body –  váš        pes je rychlý, horlivý a motivovaný